کلینیک انورکتال

مرکز بیماریهای انورکتال

کلینیک انورکتال

مرکز بیماریهای انورکتال

۲ مطلب در تیر ۱۳۹۸ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

در این مقاله به سؤال کلیکیست مویی چیست؟ " ، پاسخ میدهیم و شما را با علائم و راه های درمان کیست مویی آشنا میکنیم.

تعریف

کیست مویی به کیسه پوستی پر از مو گفته می شود. این عارضه بین افراد کم تحرک و پر مو که زیاد می نشینند، در ناحیه زیر کمر به وجود می آید. در این عارضه پوستی، مو نمی تواند در جهت طبیعی رشد کرده و زیر پوست می ماند. کیست مویی به علت تجمع مو، پس از مدتی عفونت می کند. با عفونت کردن کیست و خارج نشدن عفونت، بیمار دچار درد و عفونت های مزمن می شود.

علائم کیست مویی چیست؟

ایجاد برآمدگی سفت در ناحیه پایین کمر، نشانه کیست مویی است. متأسفانه کیست مویی در مراحل اولیه نشانه ی خاصی ندارد. پس از عفونت، احساس درد شدید، نشستن و راه رفتن سخت، حالت تهوع و بی قراری، ترشحات چرکی و تب از نشانه های کیست مویی مزمن است. با درمان نشدن کیست مویی، مشکلات غیر قابل جبرانی برای بیمار به وجود می آید. عوارض درمان نشدن کیست مویی عبارت است از:

درد مزمن

با درمان نشدن کیست مویی، بیمار دچار دردهای مزمن غیر قابل تحملی می شود. نشستن و راه رفتن برای بیمار سخت و غیر تحمل می شود.

رشد مو

با درمان نشدن کیست مویی، موهایی که زیر پوست مانده اند مانند موهای طبیعی بدن رشد می کنند. با رشد موهای داخل کیست، احساس درد و عفونت بیشتر شده و کیست مویی بزرگ تر و عمق بیشتری از بدن دچار بیماری می شود. بهتر است بیماری را در مراحل اولیه درمان کنید.

عفونت

با عفونی شدن کیست مویی، عفونت به کل بدن بیمار سرایت کرده و خطرات غیر قابل جبرانی برای بیمار به وجود می آید.

سرطان پوست

کیست مویی یک عارضه پوستی است. این عارضه پوستی به راحتی قابل درمان می باشد. با درمان نشدن به موقع بیماری، ناحیه ای که کیست مویی تشکیل شده، به سرطان پوست مبتلا می شود.

روش های درمان کیست مویی چیست؟

بهتر است پس از مشاهده نشانه بیماری، سریع به پزشک مراجعه و درمان های لازم را انجام دهید. با پیشرفت بیماری هزینه و درد بیماری بیشتر می شود.

درمان خانگی

درمان خانگی با طب سنتی برای رفع بیماری در مراحل اولیه مفید است. پس از پیشرفت بیماری، این روش درمانی بی تأثیر می باشد.

روغن کرچک

به علت خاصیت ضد درد و التهاب روغن کرچک، عارضه کیست مویی با روغن کرچک، سریع تر بهبود می یابد. پنبه نرم و تمیزی را به روغن کرچک آغشته کرده و روی کیست مویی بگذارید. پنبه را با باند محکم کنید. این درمان را روزی 3 بار تکرار کنید.

سیر

سیر با خاصیت های بی شماری که دارد، برای درمان این بیماری نیز مفید است. پس از شستن و له کردن، سیر را روی کیست مویی گذاشته و با باند محکم ببندید. این درمان را روزی 1 بار به مدت 7 روز تکرار کنید. این درمان برای پوست های حساس مناسب نیست.

زرد چوبه

اگر پوست حساسی دارید و درمان با سیر برای تان مناسب نیست، می توانید از زردچوبه استفاده کنید. زردچوبه را با آب مخلوط کنید تا خمیری شکل شود. خمیر را روی کیست بگذارید. روزی 2 بار این درمان را انجام دهید.

آلوئه ورا

آلوئه ورا برای درمان کیست مویی مفید است. برای ضدعفونی و درمان بیماری، ژل گیاه آلوئه ورا را روی 20 دقیقه روی کیست مویی بگذارید. این درمان می بایست روزی 4 بار تکرار شود.

عسل

با عفونی شدن کیست، درد بیماری بیشتر می شود. عسل را برای بیرون آوردن سموم روی کیست بمالید.

نمک

نمک برای تسکین درد مفید است. برای تسکین درد و خارج کردن مایعات از داخل کیست، از نمک استفاده کنید.

چای کیسه ای

چای کیسه ای را پس از قرار دادن داخل آب گرم و نرم شدن، روی کیست مویی بگذارید. چای کیسه ای بهتر است 10 دقیقه روی کیست بماند. قبل از استفاده از چای کیسه ای آب کیسه را خوب بگیرید.

سرکه سیب

سرکه سیب با خاصیت اسیدی که دارد، برای درمان کیست و دمل ها مفید است. پنبه ای را به سرکه سیب آغشته کرده و روی کیست مویی بگذارید.

درمان دارویی

پس از گذشت مرحله اولیه بیماری، روش درمانی خانگی برای درمان هیچ بیماری تأثیر گذار نمی باشد. قبل از حاد شدن بیماری، می توانید با دارو بیماری خود را درمان کنید. لازم به ذکر است، درمان ها می بایست زیر نظر پزشک انجام شود.

تزریق فنل

فنل یک ترکیب شیمیایی ضدعفونی کننده است. برای جلوگیری از آسیب دیدگی بافت پوست، از ژل پارافین نیز در این روش استفاده می شود. این تزریق با بی حسی موضعی انجام می شود. برای درمان، این تزریق باید چندین بار انجام شود. تعداد تزریق به عمق کیست بستگی دارد.

چسب فیبرین

این روش با بیهوشی موضعی یا عمومی باید انجام شود. این درمان در مراحل اولیه بیماری مفید می باشد.

درمان با لیزر

با استفاده از لیزر کیست مویی به راحتی درمان می شود. این روش درمانی مفید، بدون درد، خونریزی، بی هوشی و زخم و پانسمان است.

از آنجایی که این روش بدون درد و خون ریزی میباشد، امروزه اکثر بیماران ، آن را به دیگر روش ها ترجیح میدهند . همچنین از لیزر برای بسیاری از بیماری ها، مانند  درمان بواسیر، درمان فیستول، درمان فیشر، درمان آبسه مقعدی و  ... استفاده میشود.

 


  • anorectal clinic
  • ۰
  • ۰


بواسیر یکی از بیماری های شایع مقعدی است. در این مقاله، علت های بروز بواسیر را برای شما گردآوری کرده ایم. با اطلاع از دلایل بروز بواسیر، از ابتلا به بیماری و درمان بواسیر جلوگیری کنید.

دلایل بروز بواسیر

با آسیب دیدگی مقعد و مویرگ های مقعدی، بیماری بواسیر به وجود می آید. علت های بروز بیماری بواسیر عبارتند از:

یبوست مزمن

یبوست منشأ بیماری های زیادی است. با کم شدن حرکات روده ای، مواد زائدی که پس از هضم غذا ایجاد شده اند، دفع نمی شوند. یبوست نسبت به شدتی که دارد به 3 نوع خفیف، شدید و مزمن تقسیم می شود. به عدم دفع مدفوع تا 3 روز یبوست خفیف، بیشتر از 3 روز یبوست شدید و داشتن یبوست در طی سال های متوالی یبوست مزمن گفته می شود. دفع مدفوع خشک آسیب های جبران ناپذیری به مویرگ های مقعدی و دیواره های مقعد وارد می کند.

  • علت های ایجاد یبوست
  • مصرف کم آب و مایعات، رژیم غذایی فاقد فیبر و تغییر رژیم غذایی روزمره
  • اختلال تیروئید، سندرم روده تحریک پذیر و سرطان کولون
  • استرس، افسردگی و مصرف قرص های ضد افسردگی
  • مصرف داروهای حاوی کلسیم و آلومینیوم و آهن
  • استفاده بیش از حد از ملین ها
  • کمبود تحرک و فعالیت بدنی
  • اختلال در دستگاه گوارشی
  • خودداری از دفع مدفوع
  • مصرف لبنیات زیاد
  • بارداری

 

دفع سخت مدفوع با فشار

زمان طبیعی برای دفع مدفوع زیر 5 دقیقه است. زمان دفع مدفوع بیشتر از 5 دقیقه، غیر طبیعی بوده و بیماری بواسیر را به وجود می آورد. پس از ابتلا به یبوست، مدفوع در روده خشک می شود. خودداری از دفع مدفوع، روده ها را تنبل می کند. با کم شدن حرکات روده ای، دفع مدفوع به راحتی انجام نمی شود. هنگام دفع مدفوع، شخص مبتلا، مجبور می شود با فشار و زور زدن اجابت مزاج کند. زور زدن برای دفع مدفوع به خصوص برای افرادی که سنگین وزن هستند، موجب پارگی مویرگ های مقعدی و بروز بواسیر می شود.

چاقی از دلایل بروز بواسیر

وزن سنگین، فشار زیادی هنگام نشستن و دفع مدفوع بر قسمت های تحتانی بدن می آورد. با فشار آمدن به مقعد مویرگ های مقعدی آسیب دیده و فرد به بیماری یبوست مبتلا می شود. با افزایش وزن توده های چربی نیز در بدن افزایش می یابند. توده های چربی شکمی در حرکات روده ای اختلال ایجاد می کند. با اختلال در حرکات روده ای، دفع منظم مدفوع از بین رفته و بیماری بواسیر به وجود می آید.

نشستن های طولانی

یکی دیگر از دلایل بروز بواسیر نشستن های طولانی است. با نشستن های طولانی بر روی اندام های تحتانی فشار وارد می شود. همانطور که در مطالب قبلی ذکر کردیم با وارد شدن فشار بر مویرگ های مقعدی و آسیب دیدگی، بیماری بواسیر به وجود می آید. بهتر است از نشستن های طولانی مدت دوری کنید. پس از 1 ساعت نشستن، زمانی را برای قدم زدن و انجام فعالیت های دیگر اختصاص دهید. اگر مجبور به نشستن های طولانی مدت هستید، بهتر است از بالشتک های طبی مخصوص استفاده کنید.

 

سکس مقعدی

همانطور که در مقالات قبلی توضیح دادیم سکس مقعدی، یکی از رفتارهای ناهنجاری است که مشکلات و بیماری های غیرقابل جبرانی به وجود می آورد. با انجام سکس مقعدی، مویرگ های ناحیه مقعد، عضلات و اعصاب مقعدی آسیب می بینند. دریچه ی عضلات مقعدی در حالت های عادی بسته می باشد. هنگام انجام سکس مقعدی، آلت تناسلی با فشار زیاد دریچه کانال مقعد را باز می کند. ایجاد فشار کنترل بسته شدن دریچه را از بین رفته و بیماری بواسیر به وجود می آید.

ژنتیک از دلایل بروز بواسیر

با وجود رعایت رژیم های غذایی مناسب و فعالیت های مناسب بدنی، برخی افراد به علت وراثت، مستعد بیماری بواسیر هستند. متأسفانه برخی از بیماری ها منشأ ژنتیکی دارند.

بارداری

افزایش وزن در دورارن بارداری و عدم استفاده از رژیم های غذایی مناسب در بروز بیماری بواسیر مؤثر است.

افزایش سن

ترک فعالیت های روزمره، مصرف قرص های درمانی و ضعف عضلات، از دلایل بروز بیماری بواسیر در سنین کهنسالی است. بهتر است از ملین های گیاهی با مشورت پزشک، در این سنین استفاده شود.

مشروبات الکلی از دلایل بروز بواسیر

مصرف مشروبات الکلی، در دستگاه گوارش و کبد اختلال ایجاد می کند. اختلال در عملکرد کبد و دستگاه گوارش، زمینه ساز بروز بیماری بواسیر است.

فعالیت های بدنی نادرست

فعالیت های بدنی نادرست و برداشتن غیر اصولی اجسام سنگین، به اندام تحتانی فشار وارد کرده و زمینه ساز بیماری بواسیر می شود. بهتر است انجام ورزش و فعالیت های بدنی خود را زیر نظر مربی های ورزشی و متناسب با شرایط بدنی خود انجام دهید.

 


  • anorectal clinic